Over ons

Monta, jouw betrouwbare partner in fulfilment 

Snelst groeiend
e-commerce bedrijf

Monta is een e-commerce bedrijf dat verschillende logistieke services aanbiedt aan ruim 1800 webwinkels.  

Op fulfilment vlak werken we vanuit 17 zelfstandige e-commerce magazijnen en verzorgen we de verwerking en bezorging van online orders wereldwijd. Daarnaast verhuren we ook onze zelf-ontwikkelde software, waar we bij Monta al jarenlang mee werken binnen onze magazijnen. De software verhuren we aan klanten met eigen magazijnen. 

Het succes van Monta

De belangrijkste succesfactor van Monta is de oprechte interesse die we besteden aan onze klanten. 

Monta richt zich volledig op de wensen van de klant en biedt de klant de mogelijkheid om écht te kunnen groeien. Daarnaast is er ook oprechte aandacht voor ons personeel: we voeren een personeelsbeleid dat gericht is op een langetermijnrelatie. 

Door verantwoordelijkheden door te trekken in alle lagen van de organisatie, wordt er een hele hoge mate van betrokkenheid en ondernemerschap gecreëerd bij onze medewerkers. Dat resulteert in goed opgeleide, enthousiaste, betrokken en klantgerichte medewerkers. 

Kernwaarden Monta

Monta’s kernwaarden zijn enthousiast & excellent. Op deze manier pakken wij alle uitdagingen aan. 

  • We werken met passie en stralen dat uit.
  • We bundelen al onze kennis om samen het beste te bereiken.
  • We hebben een grote drive om het steeds weer beter te doen.
  • We zijn ambitieus en pakken kansen.

Wat ook typisch Monta is, is innovatie. Monta is sterk technologie gedreven: we investeren volop in IT, werken samen met robots en beschikken over software gebaseerd op kunstmatige intelligentie. 

Misschien vind je het belangrijk om te weten wat wij doen op gebied van mens en milieu. In dat geval kun je even doorklikken naar deze pagina (Monta’s visie op duurzaamheid), en/of deze (Monta en MVO).

Geschiedenis

Oprichting

In 1999 startte de huidige eigenaar Edwin van der Ham met inpakorders voor Worldonline. Door het grootte aantal inpakorders begon hij een eigen bedrijf: Montapacking (nu Monta).

Historie monta

Trend

In 2000 kwam internet massaal op, waardoor er nog veel meer verpakkingscapaciteit nodig was voor het verpakken van de cd’s voor diverse internetaanbieders. Op deze opportuniteit speelde Edwin in met zijn bedrijf Montapacking. Ook richtte hij een packaging-afdeling op om, naast handmatig, ook machinaal te kunnen verpakken. 

Historie monta

B2B logistiek

In 2006 startte Montapacking met de logistieke activiteiten voor haar klanten (B2B). Naast het verpakken van producten kwam de vraag vanuit de markt om deze producten ook op te slaan en te verzenden naar distributiecentra van de klanten van onze klanten. In eerste instantie waren dit enkel business to business orders, maar in de jaren die volgden kwam er steeds meer vraag naar fulfilment. 

Pallets monta

Aan de slag

Fulfilment-aanvragen van diverse webshops werden gebundeld, waardoor de kostprijs kon worden gedrukt. In 2012 werden de eerste fulfilment-orders verwerkt. Hierna versnelde de groei enorm. In de jaren daarop zijn er op diverse locaties een hoop extra vestigingen bijgekomen. De keuze om gedecentraliseerd te werken blijkt goed aan te slaan; hierdoor blijven we in direct contact met de klant en blijft de service persoonlijk.

Fulfilment man doos magazijn

Software

Sinds 2021 hebben we ook onze zelf-ontwikkelde software in de markt gebracht. Deze software gebruiken we al ruime tijd binnen onze eigen magazijnen om het fulfilment van onze klanten te regelen. Door te werken met diverse developers, grote investeringen in software en hardware en meer dan 20 jaar ervaring op dit gebied, kregen we steeds vaker de vraag van bedrijven of zij binnen hun eigen magazijnen gebruik kunnen maken van onze software. En dus verhuren we sinds 2021 deze software; MontaWMS. Voor de kleinere webshops hebben we MontaConnect. 

Software monta WMS

Monta

Per 1 januari 2022 is de naam Montapacking gewijzigd naar Monta. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste werd Monta al vaak intern en extern gebruikt vóór de naamswijziging. Een andere reden is dat het bedrijf in eerste instantie gericht was op het verpakken van orders; ‘packing’. Dat wordt nog steeds gedaan, maar we doen zoveel meer. Zoals hierboven vermeldt zetten we naast fulfilment ook meer in op software. Monta wordt nu als alomvattende naam gebruikt voor de fulfilment-tak en software.

Fulfilment autonoom

Wij helpen je graag verder!
Vraag vrijblijvend meer informatie aan!