RMA

Een eenvoudig en snel retourproces is essentieel voor het optimaliseren van de orderafhandeling in jouw webshop. Klanten willen de mogelijkheid hebben om producten moeiteloos terug te sturen en een probleemloze retourervaring te hebben. Gelukkig kun je hiervoor gebruikmaken van het Return Merchandise Authorization (RMA) systeem van Monta.

Monta’s terugzendmodule: RMA

Met de terugzendmodule van Monta kunnen jouw klanten hun bestellingen nog makkelijker terugzenden. Dankzij RMA (Return Merchandise Authorization) wordt de meest efficiënte terugzendstroom voor jouw webshop opgezet en worden terugzendingen en terugbetalingen direct en correct verwerkt. Handmatige handelingen zijn verleden tijd en jij hebt te allen tijde perfect overzicht van je terugzendingen. 

RMA module monta
Wat is een RMA systeem

Wat is een RMA-systeem?

De e-commerce wereld is de laatste jaren flink veranderd. Het aantal online bestellingen blijft nog altijd stijgen. Men bestelt binnen enkele klikken een nieuwe computer, huishoudapparatuur en kleding. Doordat het aantal bestellingen toeneemt, wordt de verwerking van retourzendingen ook belangrijker. Uit onderzoek blijkt dat 41% van de consumenten bestelt met de intentie om (een gedeelte van) de bestelling weer terug te zenden. Met een RMA-systeem wordt de verwerking van terugzendingen een stuk eenvoudiger. Consumenten kunnen via een persoonlijke link gemakkelijk een terugzending aanmelden en de reden hiervoor opgeven. Vervolgens kunnen ze zelf een verzendlabel printen en het pakketje naar een afhaalpunt brengen, of zelfs thuis laten ophalen. Dit alles zonder dat jij als webshopeigenaar actie hoeft te ondernemen!

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

  • Wij doen zaken op basis van vertrouwen. Daarom is jouw open contract dagelijks opzegbaar. 
  • Verzending en terugzending al vanaf €2,95 per order.
  • Betrouwbaarheidspercentage 99,98% door 20 jaar ervaring.
  • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen en de noden van je klanten.
  • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
  • Een persoonlijk proces: Jouw eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten gestockeerd worden.
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

  • Ontvang al binnen één dag een offerte!

Verbeter jouw retourproces met de RMA-module van Monta

Met ons RMA-systeem kan de klant zelf een deel van de administratie uitvoeren. De klant logt in op de RMA-module met het ordernummer en het e-mailadres en geeft aan welke producten hij of zij wil terugzenden en waarom. Als de klant het artikel wil ruilen voor een andere maat of kleur, wordt automatisch een nieuwe order in het systeem gezet, zodat de klant snel het gewenste product thuisbezorgd krijgt. Nadat de klant het terugzendformulier heeft ingevuld, ontvangt hij of zij het terugzendlabel digitaal. Bij het afleverpunt laat de klant de code zien, waarna het pakket wordt meegegeven aan de vervoerder die het weer terug aflevert bij het magazijn van Monta. Wij dragen vervolgens zorg voor de afwikkeling. Als de terugzending is ontvangen, wordt dit ook direct verwerkt in de Montaportal. Daarna kan het product weer verkocht worden (indien goedgekeurd bij check). 

Retourproces verbeteren
RMA systeem monta

Volledig te personaliseren

Met ons RMA-systeem kun je zelf bepalen hoe jouw terugzendbeleid eruitziet. Wil je dat klanten bestellingen gratis kunnen terugzenden of tegen een vergoeding? De hoogte van deze kosten kun je zelf instellen. Daarnaast kun je per land de vervoerders kiezen die je wilt gebruiken. Dit kun je per verkoopkanaal instellen, bijvoorbeeld Bpost voor bestellingen uit België, PostNL voor Nederland en Deutsche Post voor bestellingen uit Duitsland. Onze RMA-module is volledig aan te passen aan jouw huisstijl, zodat je klanten deze herkennen en linken naar je merk 

Meer informatie nodig?

Dankzij de verwerking van alle gegevens in ons RMA-systeem krijg je inzicht in het retourgedrag van je klanten en kun je zien welke klanten de meeste omzet genereren. Deze gegevens, die tot op SKU-niveau worden bijgehouden, helpen je om je aanbod te optimaliseren en je webshop sneller te laten groeien. Wil je zien wat Monta, inclusief Return Merchandise Authorization-module, voor jouw webshop kan betekenen? Vraag dan een demo aan! We horen graag welke uitdagingen je hebt en tijdens de demo laten we je zien hoe ons fulfilment jou kan helpen.

Gepersonaliseerd RMA Systeem