Fashion fulfilment

Fulfilment voor jouw Cosmetica & Verzorgingsproducten 

Monta biedt onder andere fulfilment aan webshops die cosmetica en/of verzorgingsproducten verkopen. Omdat we een cut-off tijd kunnen bieden van 23:45 uur binnen de Benelux, betekent dit dat jouw klanten tot ‘s avonds laat hun favoriete serum, poeder of ander cosmeticaproduct kunnen bestellen en het dan de volgende dag al in huis kunnen hebben. Sommige producten binnen cosmetica en verzorging zijn erg waardevol – denk aan parfums of producten van luxe merken. Bij Monta kunnen dit type producten worden opgeslagen met de hoogste graad van beveiliging, in afgesloten ruimtes met een strikt toegangscode-systeem. 


Jouw eigen contactpersoon

Voor 23u45 besteld, morgen in huis*

Wereldwijd verzenden

Monta’s voordelen voor fulfilment van cosmetica- en verzorgingsproducten

Ben je een aanbieder van cosmetica- en/of verzorgingsproducten en denk je eraan om je fulfilment uit te besteden aan een partner met ervaring?
Dan ben je bij Monta aan het juiste adres! Monta is namelijk marktleider op het gebied van fulfilment. Kies dus voor Monta en geniet van verschillende voordelen. 

Dit biedt Monta

Monta is marktleider op het gebied van fulfilment. Dit kan Monta voor jouw webshop betekenen: 

 • Automatische webshop koppeling en eventuele marketplace koppelingen die onze IT-experts voor jou regelen; 
 • Realtime inzicht in de status van orders en voorraad via de Montaportal; 
 • We nemen je logistiek compleet uit handen met een orderpick performance van 99.98%; 
 • Retourlogistiek kan bij ons worden uitbesteed, of regel je eenvoudig via ons retouren-portaal.

Wil je weten welke specifieke factoren aan bod komen voor het fulfilment van cosmetica- en verzorgingsproducten? Lees dan snel verder! 

Voordelen fulfilment monta
Batchnummer registratie monta

Werkwijze batchnummers/lotnummers 

Bij het inbounden (in ontvangst nemen) van de producten, kunnen we het batchnummer/lotnummer registreren. Indien er om de één of andere reden een product moet worden teruggeroepen, dan kunnen we de artikelen tracken en de consument op de hoogte brengen

High care fulfilment

Uiteraard zijn al onze vestigingen goed beveiligd: wij hanteren een bezoekregeling en een toegangscontrolesysteem. Als jouw producten onder extra beveiligde omstandigheden moeten worden opgeslagen, dan kunnen we dit voor jou regelen. Denk aan Borg 4-beveiliging; de hoogste graad van beveiliging, waarbij jouw producten worden opgeslagen in volledig afgesloten ruimtes in onze magazijnen. Wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. 

160,000

m² magazijn

17

vestigingen

1,000

werknemers

1,800

webshops

Universele Check-out

Bij Monta bieden we de module ‘Universele Check-out aan. Dit houdt in dat je als webshopeigenaar een selectie kunt maken van vervoerders waarmee je wilt verzenden. Vervolgens geef je aan jouw klanten de optie om hieruit hun favoriete vervoerder te selecteren en uit verschillende verzendmethodes (met verschillende ophaallocaties, tijdvakleveringen en/of verzendkosten) te kiezen. Klanten vinden het een fijn voordeel als ze hier zelf keuzes in kunnen maken, het levert een hogere conversie op! 

Smart Stock Module 

Een andere leuke functie is onze Smart Stock Module. Deze geeft je inzichten in je producten, met name in de ‘slow-movers’ en ‘death-movers’; m.a.w. de producten die amper tot niet besteld worden. Met deze gegevens kun jij actie ondernemen waardoor je voorraad gemiddeld met 30% kan worden gereduceerd. Dat bespaart een hoop geld en dat extra budget kan jij weer op andere plaatsen inzetten.

Universele check-out monta
RMA module monta

RMA 

Bij Monta kun je je volledige terugzendverwerking uitbesteden, maar je kunt ook gebruik maken van onze RMA. Met die Return Management Authorization module kun je makkelijk het hele retourbeleid van je consumenten bepalen en afhandelen. Denk aan het bepalen welke kosten een consument al dan niet moet betalen voor het terugzenden van items en het kiezen van redenen voor terugzending. Ook kun je de online omgeving aanpassen zodat die in lijn loopt met jouw huisstijl. De consument kan via de RMA de terugzending aanmelden, een verzendlabel downloaden en een vervoerder kiezen uit de vooraf ingestelde opties.  

Pink Gellac over Monta 

Sander Groenendijk, CFOO Pink Gellac: “Monta is sinds 2013 onze fulfilment partner waar we samen onze groei mee realiseren. Voor onze producten hebben ze zelfs een orderpick-systeem op maat gemaakt om de orderverwerking heel snel te kunnen doen. Bij ons kunnen de Nederlandse consumenten tot 23u45 uur online bestellen, ze ontvangen het dan een dag later, dat kan door die efficiënte manier van orderpicken. Een grote markt is voor ons Duitsland. Echter maakt het voor de Duitse consument een groot verschil wanneer je een Duitse webshop hebt en je producten kunt verzenden (en retouren kunt aannemen) binnen de landsgrenzen. Dat voelt voor de Duitse consument nu eenmaal heel betrouwbaar. Daarnaast zijn de levertijden korter wanneer je werkt met lokale voorraad, dus mooi dat Monta daar een magazijn heeft! De flexibiliteit die Monta ons biedt is voor ons enorm belangrijk. Heel pragmatisch, korte lijnen, denken in oplossingen, samen end-to-end processen professionaliseren in duidelijke afspraken en lean meeting-structuren. Een hele fijne samenwerking!” 

Cosmetica fulfilment Pink Gellac

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Wij doen zaken op basis van vertrouwen. Daarom is jouw open contract dagelijks opzegbaar. 
 • Verzending en terugzending al vanaf €2,95 per order.
 • Betrouwbaarheidspercentage 99,98% door 20 jaar ervaring.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen en de noden van je klanten.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Een persoonlijk proces: Jouw eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten gestockeerd worden.
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

 • Ontvang al binnen één dag een offerte!