Fashion fulfilment

Sport & gezondheid fulfilment 

Voor webshops in de sport- en gezondheidssector is fulfilment een uitstekende optie om het logistieke proces eenvoudiger te maken. Door dit proces uit handen te geven en over te laten aan onze professionals, heb jij meer tijd over om je te focussen op de groei van jouw webshop! Van vitamines en sportvoeding tot fitnessapparatuur: je klanten profiteren altijd van een snelle levering. Door onze cut-off tijd van 23u45 binnen de Benelux kunnen jouw klanten ook ‘s avonds laat nog hun benodigde ‘self care’ producten bestellen en hebben ze die de volgende dag al in huis.


Jouw eigen contactpersoon

Voor 23u45 besteld, morgen in huis*

Wereldwijd verzenden

Jouw voordelen met sport & gezondheid fulfilment bij Monta

Ben je een aanbieder van producten in de sport- en gezondheidssector en denk je eraan om je fulfilment uit te besteden aan een partner met ervaring? Dan ben je bij Monta aan het juiste adres! Monta is namelijk marktleider op het gebied van fulfilment. Kies dus voor Monta en geniet van verschillende voordelen. 

Dit biedt Monta

Monta is marktleider op het gebied van fulfilment. Dit kan Monta voor jouw webshop betekenen:

 • Automatische webshop koppeling en eventuele marketplace koppelingen die onze IT experts voor jou regelen; 
 • Realtime inzicht in de status van orders en voorraad via de MontaPortal; 
 • We nemen je logistiek compleet uit handen met een orderpickperformance van 99.98%
 • Terugzendlogistiek kan bij ons worden uitbesteed, of regel je eenvoudig via ons terugzend-portaal. 

Wil je weten welke specifieke factoren aan bod komen voor het fulfilment van sport & gezondheid fulfilment? Lees dan snel verder! 

Voordelen fulfilment monta
Batchnummer registratie monta

Werkwijze batchnummers/lotnummers 

Bij het inbounden (in ontvangst nemen) kunnen wij een batchnummer of lotnummer registreren. Moet er een product teruggeroepen worden? Dan kunnen wij deze eenvoudig tracken en de consument op de hoogte brengen. Dit kan van belang zijn wanneer we bijvoorbeeld werken met producten die bestemd zijn voor consumptie, zoals supplementen. 

Werkwijze met FEFO/FIFO

Als je kiest voor fulfilment bij Monta, kun je kiezen uit twee werkwijzen: 

FEFO (first expired, first out) is aan te raden bij producten met een houdbaarheidsdatum. De producten die het minst lang houdbaar zijn, worden als eerste verwerkt in orders. Hiermee garanderen we de kwaliteit van je producten, houd jij je klant tevreden én hoef je zo min mogelijk voorraad weg te gooien. Win-win! 

Of kies voor FIFO (first in, first out): Hiermee worden de producten die als eerste worden ingeboekt ook als eerste verstuurd door ons team van orderverwerkers. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld werkt met seizoen producten. 

160,000

m² magazijn

17

vestigingen

1,000

werknemers

1,800

webshops

High care fulfilment

Uiteraard zijn al onze vestigingen goed beveiligd: wij hanteren een visitatieregeling en een toegangscontrolesysteem. Ook als jouw producten onder extra beveiligde omstandigheden moeten worden opgeslagen, dan kunnen we dit voor jou regelen. Denk aan Borg 4-beveiliging; de hoogste graad van beveiliging, waarbij jouw producten worden opgeslagen in volledig afgesloten ruimtes in onze warehouses. Wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Mogelijkheid tot het opslaan van grote producten 

Sommige sport- en gezondheidsartikelen – denk aan supplementen – zijn klein. Andere artikelen – zoals een fitnessapparaat – zijn juist heel groot. Welke soort sport en gezondheidsartikelen je ook verkoopt, bij Monta zorgen we dat je fulfilment soepel verloopt. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag hoe we jouw unieke situatie het beste kunnen aanpakken

Universele check-out monta
RMA module monta

RMA 

Return Management Authorization (ook wel RMA) is een belangrijk onderdeel van logistiek. De tevredenheid van een consument wordt namelijk voor een groot deel bepaald door het terugzendbeleid. Je wilt dus dat dit proces snel en soepel verloopt, maar dat is niet altijd even makkelijk. Als partner van Monta kun je de terugzendverwerking volledig bij Monta uitbesteden, of gebruik maken van ons RMA-systeem. Deze zit standaard ingegrepen als je kiest voor fulfilment bij Monta! Zo kun jij je bezighouden met het bedenken en verkopen van de nieuwste producten op gebied van sport en gezondheid.

Smart Stock Module

In een tijdperk waarin self-care artikelen steeds belangrijker worden voor consumenten, vliegen producten in de sport en gezondheidssector snel over de digitale toonbank. Toch zul je merken dat niet elk product even snel verkoopt. Vitamines verkopen makkelijker dan een fitness apparaat. Daarom maak je bij Monta gebruik van Smart Stock. Met Smart Stock kun je gemakkelijk data inzien van je langzame en stilstaande voorraad, vervolgens kun je met deze informatie slim je voorraden inkopen. Zo maak je optimaal gebruik van je opslagruimte en voorraadbeheer.

Universele Check-out

Bij Monta bieden we de module Universele Check-out aan. Dit houdt in dat je als webshopeigenaar een selectie kunt maken van vervoerders waarmee je wilt verzenden. Vervolgens geef je aan jouw klanten de optie om hieruit hun favoriete vervoerder te selecteren en uit verschillende verzendmethodes (met verschillende ophaallocaties, tijdvakleveringen en/of verzendkosten) te kiezen. Klanten vinden het een fijn voordeel als ze hier zelf keuzes in kunnen maken.

Cosmetica fulfilment Pink Gellac

Yummygums over Monta 

Het digital-first bedrijf Yummygums is op het juiste moment op de groeiende trend van ‘self-care’ ingesprongen . De vitamine gums van Yummygums sloegen enorm goed aan op de markt: niet alleen in Nederland, ook in Duitsland was er veel vraag naar extra vitamines met een fijne smaakbeleving. Om de grote hoeveelheid bestellingen op te kunnen vangen, werden zij partner van Monta. 

“Dagelijks komen we nieuwe en complexe vraagstukken tegen, waarbij Monta voor ons dient als een sparringpartner om op de meest efficiënte en effectieve manier te werk te gaan. Niet alleen voor het servicen van onze D2C-klanten, maar ook voor nationale en internationale B2B-klanten”, aldus Michel van Yummygums. Door de samenwerking met Monta hoeft Yummygums zich niet meer te richten op de logistieke processen, waardoor ze nog gemakkelijker nationaal en internationaal kunnen groeien!

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Wij doen zaken op basis van vertrouwen. Daarom is jouw open contract dagelijks opzegbaar. 
 • Verzending en terugzending al vanaf €2,95 per order.
 • Betrouwbaarheidspercentage 99,98% door 20 jaar ervaring.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen en de noden van je klanten.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Een persoonlijk proces: Jouw eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten gestockeerd worden.
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

 • Ontvang al binnen één dag een offerte!