Fashion fulfilment

Food fulfilment

Voor voedingsmiddelen webshops is fulfilment een uitstekende optie om het logistieke proces eenvoudiger en efficiënter te maken. Door dit proces uit handen te geven en over te laten aan onze professionals, heb jij meer tijd over om je te focussen op de groei van jouw webshop! Van voeding tot supplementen: je klanten profiteren van een snelle levering. Door onze cut-off tijd van 23u45 uur binnen de Benelux kunnen jouw klanten ook ‘s avonds laat nog hun benodigde voedingsmiddelen bestellen om het de volgende dag al in huis te hebben.


Jouw eigen contactpersoon

Voor 23u45 besteld, morgen in huis*

Wereldwijd verzenden

Voordelen van food fulfilment bij Monta

Verkoop jij voedingsmiddelen en overweeg je om je fulfilment uit te besteden aan een expert? Monta is marktleider op het gebied van fulfilment!

Hier krijg je van ons al een paar algemene voordelen van Monta:

 • Automatische webshop koppeling en eventuele marketplace koppelingen die onze IT experts voor jou regelen; 
 • Realtime inzicht in de status van orders en voorraad via de Montaportal; 
 • We nemen je logistiek compleet uit handen met een orderpickperformance van 99.98%;
Food fulfilment monta
THT-registratie fulfilment monta

THT-registratie bij food-producten 

Bij goederenontvangst houden wij rekening met de houdbaarheidsdatum (THT). Bij Monta registreren wij de THT van elk product bij ontvangst, zodat de producten niet meer naar consumenten gestuurd kunnen worden als deze verstreken is. Als klant van Monta heb je altijd inzicht in welke THT’s bijna verlopen zijn in het Montaportal

160,000

m² magazijn

17

vestigingen

1,000

werknemers

1,800

webshops

Gereguleerde luchtvochtigheid en temperatuur 

Bij food fulfilment is het van groot belang dat hun producten worden opgeslagen in specifieke omstandigheden. Bij Monta kunnen wij de luchtvochtigheid en/of temperatuur van jouw opslaglocatie reguleren, afhankelijk van het type product dat jij verkoopt. 

Batchnummer registratie

Bij het in ontvangst nemen van jouw voedingsmiddelen, kunnen we het batchnummer van je producten registreren. Hierdoor kun je altijd een terugroeping doen van bepaalde producten wanneer dit nodig zou zijn. 

XL producten fulfilment
Smart stock module monta

Smart Stock Module 

Elke webshop heeft zijn succesproducten die in grote getalen worden gekocht, maar er zijn natuurlijk ook altijd producten die minder populair zijn. Dit is erg vervelend, want voorraad dat niet verkoopt kost geld en neemt veel ruimte in beslag. Met onze Smart Stock Module heb je altijd goed overzicht van je ‘slow-movers’ en ‘death-movers’. Hierdoor kun je efficiënter inkopen of juist specifieke kortingen kunt inplannen om de oude voorraad alsnog te verkopen. Hoe sneller deze producten verkocht zijn, hoe meer ruimte jij overhoudt voor jouw succesproducten.  

Werkwijze met FEFO/FIFO 

Als je ervoor kiest om jouw food fulfilment uit te besteden bij Monta, kun je kiezen uit twee werkwijzen:

 • FIFO 

Bij FIFO (first in, first out), worden de producten die als eerste worden ingeboekt ook als eerste verstuurd door ons team van orderverwerkers. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld werkt met seizoensproducten

 • FEFO 

Bij FEFO (first expired, first out) is aan te raden bij producten met een houdbaarheidsdatum, zoals veel voedingsmiddelen. De producten die het minst lang houdbaar zijn, worden als eerste verwerkt in orders. Hiermee garanderen we de kwaliteit van je producten, houd jij je klant tevreden én hoef je zo min mogelijk voorraad weg te gooien.   

FEFO FIFO werking monta

Yummygums over Monta 

Het digital-first bedrijf Yummygums is op het juiste moment op de groeiende trend van ‘self-care’ ingesprongen. De vitamine gums van Yummygums sloegen enorm goed aan op de markt: niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland was er veel vraag naar extra vitamines met een fijne smaakbeleving. Om de grote hoeveelheid bestellingen op te kunnen vangen, werden zij partner van Monta. “Dagelijks komen we nieuwe en complexe vraagstukken tegen, waarbij Monta voor ons dient als een sparringpartner om op de meest efficiënte en effectieve manier te werk te gaan. Niet alleen voor het servicen van onze D2C-klanten, maar ook voor nationale en internationale B2B-klanten”, aldus Michel van Yummygums.

Door de samenwerking met Monta hoeft Yummygums zich niet meer te richten op de logistieke processen, waardoor ze nog gemakkelijker nationaal en internationaal kunnen groeien!   

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Wij doen zaken op basis van vertrouwen. Daarom is jouw open contract dagelijks opzegbaar. 
 • Verzending en terugzending al vanaf €2,95 per order.
 • Betrouwbaarheidspercentage 99,98% door 20 jaar ervaring.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen en de noden van je klanten.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Een persoonlijk proces: Jouw eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten gestockeerd worden.
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

 • Ontvang al binnen één dag een offerte!