Fulfilment uitbesteden

Fulfilment uitbesteden? Steeds meer webshops kiezen ervoor om het logistieke proces van hun bedrijf uit handen te geven. Deze service wordt door veel webshopeigenaren als erg prettig ervaren , omdat zij hierdoor zelf meer tijd overhouden voor andere zaken. Ze hoeven zelf geen pakketjes meer in te pakken en verzenden, maar hebben bij Monta wel 24/7 realtime inzicht in de voorraadstatus.

Alles over fulfilment

Ontdek de voor- en nadelen van het uitbesteden van fulfilment. Zo kun je een doordachte beslissing nemen en kiezen voor logistieke services die perfect passen bij de omvang van jouw online winkel. Meer informatie over onze fulfilment services en de opties voor het uitbesteden van logistiek vind je hier. Of ben je op zoek naar magazijnsoftware voor je eigen opslagruimte? Lees dan over MontaWMS.

Fulfilment uitbesteden in het kort:

 • Lagere kosten
 • Realtime inzicht in jouw voorraad
 • Mogelijkheid om zowel FEFO als FIFO te gebruiken
 • Je fulfilment partner neemt praktische zaken zoals verzending en retournering over
 • Tijd om als bedrijf te focussen op wat écht belangrijk is!
Fulfilment uitbesteden
Uitbesteden van fulfilment

De voordelen van jouw fulfilment uitbesteden

Een belangrijk voordeel van het uitbesteden van fulfilment is dat de fulfilment kosten over het algemeen veel lager zijn. Een fulfilment bedrijf profiteert van volumekorting en berekent deze meestal ook aan je door. Een fulfilment bedrijf biedt daarnaast veel mogelijkheden en afleveropties. Als je bijvoorbeeld de afleveropties zelf moet regelen, dan moet je zelf afspraken maken over verzending, kosten, retournering, enzovoorts. Dit kost veel geld én tijd. Ook kun je door fulfilment een latere cut-off tijd aanbieden aan jouw klanten. Bij Monta kun je kiezen voor een cut-off tijd tot 23u45 uur (voor Nederland en België) dankzij de webshop koppeling met ons systeem. De consument heeft het dan de volgende dag al in huis!

Een laatste, eveneens logisch voordeel, is dat je meer tijd krijgt om je webshop naar een hoger niveau te tillen. Jij kent je producten en je marketing het beste. Door een fulfilmentexpert zoals Monta in te schakelen, bundel je beide specialiteiten. Wij nemen de logistiek van je webshop uit handen, bieden 24/7 realtime inzicht en jij kunt je richten op groeimogelijkheden. De tijd die je bespaart door uitbesteding kun je gebruiken om te groeien, klanttevredenheid te vergroten en meer. Jouw bedrijfsdynamiek verandert en dat is een enorme troef! Als e-commerce fulfilmentpartner helpen we al meer dan 1500 webshops met pakketten versturen en andere logistieke processen.

Fulfilment op basis van vertrouwen, dagelijks opzegbaar.

 • Dagelijks opzegbaar, open contract. Wij doen zaken op basis van vertrouwen.
 • Verzending en retournering al vanaf €2,95 per order.
 • 20 jaar ervaring. Ons betrouwbaarheidspercentage scoort daarom 99,98%.
 • Met ons fulfilment verzorgen wij je logistieke proces helemaal naar jouw wensen.
 • Verkrijg real-time inzichten in de status van je orders & koop de juiste voorraad in door middel van onze slimme software.
 • Eigen accountmanager op de vestiging waar jouw producten liggen, wel zo persoonlijk!
Mike sales contact monta

Vrijblijvende offerte

 • Ontvang al binnen één dag een offerte!

De nadelen van fulfilment uitbesteden

Hoewel we eerlijk gezegd enigszins bevooroordeeld zijn, zijn de potentiële nadelen van het overwegen van fulfilment diensten vrij beperkt. Het voornaamste ‘nadeel’ is dat je niet langer volledige controle hebt over het proces. We begrijpen dat dit – vooral in het begin – een behoorlijke aanpassing kan zijn. 

Aan de andere kant heb je altijd continu, real-time inzicht in de voorraadstatus en orderstatus. Daarnaast ligt het omslagpunt voor wat betreft de kosten rond de 10 pakketten per dag. Verzenden via Monta is dan voordeliger dan zelf doen. Als je echter onder de 10 orders per dag blijft, is het waarschijnlijk verstandig om het in eigen beheer te houden. Voor zeer kleine webshops kan fulfilment relatief prijzig zijn. Bij meer dan 10 pakketten per dag kunnen onze fulfilment services ervoor zorgen dat zowel verzending als terugzending efficiënter en kosteneffectiever verlopen. 

De nadelen van Fulfilment Uitbesteden: 

 • Verlies van volledige controle
 • Kosten-effectief vanaf > 10 pakketten per dag
Nadelen uitbesteden fulfilment